Timmers & Timmers Makelaardij
Timmers & Timmers Makelaardij
Timmers & Timmers Makelaardij
Europese regelgeving voor hypotheken

Europese regelgeving voor hypotheken

Met een Europese richtlijn worden de regels voor het verstrekken van hypothecair krediet meer geharmoniseerd. De Tweede Kamer debatteerde met minister Dijsselbloem (woensdag 2 maart). Hieronder een aantal citaten uit dit debat.

Uitstel
Minister Dijsselbloem: "Wij staan onder tijdsdruk. Verschillende leden hebben gevraagd wat er gebeurt als wij de deadline van 21 maart niet halen. Het is duidelijk dat wij die niet gaan halen. De feitelijke inwerkingtreding vindt pas plaats op de dag waarop de implementatiewet in het Staatsblad is geplaatst. Het wetsvoorstel moet nog naar de Eerste Kamer en de AMvB gaat nog naar de Raad van State, die daar nog over moet adviseren. Wij streven ernaar om de zaak rond de zomer in het Staatblad te hebben staan."

Overgangsregeling
Minister Dijsselbloem: "Ja, er komt een overgangsregeling. Dat wil zeggen dat de nieuwe regels niet van toepassing zijn op bestaande hypotheken, tenzij het gaat om de bepalingen die zien op een zorgvuldige behandeling van de consument. Denk daarbij aan een aflossing of aan het niet nakomen van betalingen. Die bepalingen die zien op consumentenbescherming bij lopende hypotheken, zullen natuurlijk wel direct gaan gelden.

Alleen voor bestaande hypotheken waarmee beleggingspanden zijn aangekocht zullen de nieuwe regels in het geheel niet gelden. Deze uitzondering wordt gemaakt omdat deze bestaande hypotheken mogelijk moeilijk te vinden zijn voor aanbieders."

Offerte
Minister Dijsselbloem:"Ik neem aan dat mevrouw De Vries onder offerte verstaat het bindend aanbod. Tussen het bindend aanbod en de uiterlijke datum waarbinnen het geaccepteerd moet worden, geldt die periode van twee weken. Het moment van tekenen is het moment waarop de regels en de procedure zorgvuldig gevolgd moeten zijn. Mevrouw De Vries zegt dat dit het moment van het aanbod moet zijn, zijnde dus twee weker eerder. Het juridisch bindend moment is natuurlijk het moment dat er een handtekening wordt gezet. Voor die afgesloten hypotheek moet — daar zal de toezichthouder ook op moeten toezien — de procedure juist zijn gevolgd en moeten in het dossier de verschillend stukken zitten die in deze richtlijn zijn voorgeschreven."

NHG
Minister Dijsselbloem:"Bij de nationale hypotheekgarantie is het natuurlijk ook van belang dat het voordeel van het feit dat de overheid een garantie biedt op hypotheken ten goede komt aan de consument. Wij moeten er zelf goed op letten dat dat voordeel daar terechtkomt. Dan is het geen staatssteun. De Commissie heeft als mededingingsautoriteit de taak om erop te letten dat we geen subsidie geven aan de banken, maar dat het ten goede komt aan de consument die anders misschien geen hypotheek zou kunnen krijgen. Ik vind het prima dat de Commissie daarop let. Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Als de Europese Commissie dat niet zou doen, zou een mededingingsautoriteit in Nederland daar streng op letten. Het is maar wie het werk doet! We hebben echter geen NHG om banken te subsidiëren. Dat is het enige wat daar speelt."

Advieskosten
Minister Dijsselbloem: "Gevraagd is wat er publiekrechtelijk of privaatrechtelijk gebeurt als een bemiddelaar de kosten van het advies niet doorgeeft. We volgen hierbij de werkwijze die ook geldt voor de richtlijn consumptief krediet. Dat betekent dat de sanctie is dat de bemiddelaar zijn kosten niet meer in rekening mag brengen bij de cliënt. Het leek ons niet zinvol om daarnaast nog een boetebepaling te introduceren die de AFM dan moet gaan handhaven. Daar schiet verder ook niemand wat mee op. Voor de consument is het natuurlijk aantrekkelijk om, als de bemiddelaar niet mee zou werken en zijn rekening niet in afschrift aan de kredietaanbieder zou sturen, dan te zeggen: dan ga ik die rekening niet betalen, want dat frustreert het verplichte proces dat we moeten doorlopen. Dus vandaar dat het in overeenstemming met de richtlijn consumptief krediet privaatrechtelijk is geregeld."

Zie onderaan bij downloads een 'woordelijk verslag'.

Bron: Rijksoverheid

 

Terug
nieuw

Heerlen - Centrum, Raadhuisstraat 54

te huur - €950,-  
TE HUUR - TE HUUR
Fantastisch gemoderniseerd en gerenoveerd 2 slaapkamer appartement in hartje Heerlen, Raadhuisstraat 54.
Huurprijs bedraagt € 950,-- per maand.Twee maanden huur als borg.Bijdrage VvE bedraagt € 157,-- per maand.Aanvaarding per direct.
Informatie te bevragen bij ons kantoor,tel ; 06 - 51617996.


meer informatie >>


 

Kerkrade - Bleijerheide, Franciscanerstraat 52

te koop - €225.000,-  

Geweldig ruim, karakteristiek en verbouwd herenhuis met een enorm grote en zonnige huisweide.

Scherpe prijsaanpassing!!!meer informatie >>


 

Heerlen - Musschenbroek, Granaatstraat 4

te koop - €135.000,-  
Halfvrijstaande woning met diepe oprit, uitgebouwde garage en royale tuin, Granaatstraat 8, 6412 SN, Heerlen - Musschenbroek.
Deze woning dient geheel gemoderniseerd en gerenoveerd te worden.


meer informatie >>


 

Simpelveld - Woonwijk nabij het klooster, Reenstraat 19

te koop - €249.500,-  

Een moderne en ruim landelijk gelegen 2 onder eenkapwoning / halfvrijstaande woning met voortuin, oprit voor 2 auto's, diepe garage met toegang naar een heerlijk, zonnige en mooi aangelegde tuin met een optimale privacy.

Fotoreportage volgt.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Centrum, Ruys de Beerenbroucklaan 48

verkocht - VERKOCHT  
Net Binnen, vlak voor het Paasweekeinde, een topwoning, instapklaar....PRIJSAANPASSING !!
Ruys de Beerenbroucklaan 48, Heerlen - Centrum
Een fantastisch gemoderniseerd en gerenoveerd herenhuis.
 
 


meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Centrum, Prinses Irenestraat 2

verhuurd - VERHUURD  
TE HUUR - TE HUUR
Volledig gemoderniseerd en gerenoveerd 2 slaapkamer appartement met balkon aan de voorkant en achterkant,
gelegen in Heerlen - centrum, Prinses Irenestraat 2.
Huurprijs bedraagt € 900,-- per maand. Twee maanden huur als borg. Bijdrage VvE bedraagt € 220,-- inclusief voorschot stookkosten.
Aanvaarding per september 2020.
Informatie te bevragen bij ons kantoor, tel ; 06 - 51617997.


meer informatie >>


 
nieuw

Heerlen - Bekkerveld, De Tichel 40

te huur - €730,-  
TE HUUR - TE HUUR
Een modern en ruim 2 slaapkamer appartement met inpandig balkon aan de voorkant, gelegen in Heerlen - Zuid, Bekkerveld,
De Tichel 40.
Huurprijs bedraagt € 730,-- per maand. Twee maanden huur als borg. Bijdrage VvE bedraagt € 164,-- per maand, plus € 70,--.
Aanvaarding per direct.
Informatie te bevragen bij ons kantoor, tel ; 06 - 51617996.


meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Centrum, Prinses Irenestraat 8

verhuurd - VERHUURD  
TE HUUR - TE HUUR
Volledig gemoderniseerd en gerenoveerd 2 slaapkamer appartement met balkon aan de voorkant en achterkant,
gelegen in Heerlen - centrum, Prinses Irenestraat 8.
Huurprijs bedraagt € 730,-- per maand. Twee maanden huur als borg. Bijdrage VvE bedraagt € 220,-- per maand inclusief, plus € 70,--. voorschot stookkosten.
Aanvaarding per direct.
Informatie te bevragen bij ons kantoor, tel ; 06 - 51617996.


meer informatie >>


 

Heerlen - Centrum, Muzenlaan 30

te koop - €179.000,-  

Hier hoeven we weinig woorden aan vuil te maken. 

Een top en instapklaar 2 slaapkamer appartement gelegen aan het schouwburgplein ( tegenwoordig Stadstheater ).meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Welten, De Thun 46

verkocht - VERKOCHT  

In de zeer geliefde wijk Welten, Heerlen - Zuid kunnen wij u te koop aanbieden, een moderne en ruime drive - in woning, gelegen op een uitstekende locatie in een doodlopende straat.

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Centrum, Raadhuisstraat 50

verkocht - VERKOCHT  

In het hartje van Heerlen, een waanzinnig gerenoveerd ( 2019 ) en modern 3 slaapkamer appartement met ruime living, open stijlvolle keuken, luxe toilet en luxe badkamer, groot dakterras.meer informatie >>


 
verkocht

Hulsberg, Schoolstraat 44

verkocht - VERKOCHT  

Een karakteristieke halfvrijstaande woning ( waarschijnlijk voormalige kosterswoning ) met pad gelegen aan de zijkant, toegang gevend tot de zij - ingang en bijkeuken, opgang naar het gezellige terras met tuinberging en stalling, zonnige tuin met poort naar de weg langs de kerk.meer informatie >>


 

Heerlen - Welten, Dr. Goossensstraat 34

gevonden - €297.000,-  

Een van de mooiste, zo niet het mooiste type A – woning ( Flintstone woning, architect Peter Sigmond) in Welten.

 meer informatie >>


 
verhuurd

Heksenberg - Heksenberg, Mgr. Feronstraat 28

verhuurd - VERHUURD  

Instap klaar 2 slaapkamer appartement, gelegen op de 3e verdieping, met een zonnige woonkamer voorzien van schuifpui naar balkon aan de achterkant, separate keuken voorzien van apparatuur, betegelde badkamer met wastafelmeubel en douche, betegeld toilet, huistelefoon, buitenberging met aansluiting wasmachine en droger, nieuwe cv - ketel en nieuwe boiler ( beiden eigendom en bwjr. 2019 ).

Kelder en fietsenberging in het souterrain.

Huurprijs € 700,-- per maand.

Twee maanden huur als borg.

Bijdrage VvE € 95,-- per maand.

 meer informatie >>


 

Landgraaf - Kakert, Hompertsweg 12

te koop - €199.000,-  

Een halfvrijstaande woning met kantoorruimte, diepe oprit met plaats voor meerdere auto's, grote garage annex loods geschikt voor meerdere doeleinden.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Centrum, Raadhuisstraat 54

verkocht - VERKOCHT  

Een ideaal gelegen 2 slaapkamer appartement, met separate keuken, modern betegeld toilet, modern betegelde badkamer, vanuit een van de slaapkamers deur naar balkon, en volledig voorzien van stroken parketvloer.

 

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Douve Weien, Putstraat 7

verkocht - VERKOCHT  

Een riante en ruime vrijstaande woning met oprit voor twee auto's, een grote inpandige garage, meerdere kelderruimtes, tuin rondom, gelegen in een van de meest geliefde locaties en kindvriendelijke wijken van Heerlen - Zuid.

 

 meer informatie >>


 
verkocht

Kerkrade - Eygelshoven, Veldhofstraat 25 A

verkocht - VERKOCHT  

Een hoekappartement met een slaapkamer, gelegen in een kleinschalig complex op de 1e verdieping, met ruim balkon op Zuiden.

Bij verkoop is de gehele inboedel bij de prijs inbegrepen!!

Per Direct.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen, Grasbroekerweg 23

verkocht - VERKOCHT  

Een geschakelde ruime woning, met een eigen zij-ingang naar de achterom en diepe tuin met tuinberging, mogelijkhrid voor een groot dakterras. 

Woning is recent in 2019 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd!!meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Caumerparkplan, Kaldebornweg 78

verkocht - VERKOCHT  

Een zeer ruime en karakteristieke woning, type vrijstaand met oprit voor 2 auto's, kelder, bergzolder, berging en zeer royale en zonnig tuin annex huisweide met veel privacy.

Fotoreportage volgt morgen!!meer informatie >>


 
gezocht
nieuw

Heerlen - Hoogveld, Heerlen

gezocht - GEZOCHT  

VOOR EEN VAN ONZE RELATIES  zijn wij op zoek naar een vrijstaande woning, type landhuis annex villa met minimaal 4 slaapkamers en terras/ tuin en garage. 

Locatie in Heerlen, Heerlen -  Zuid!!
De voorkeur van onze relatie gaat uit naar de wijken ;  Aarveld / Bekkerveld / Benzenrade / Caumerveld / Centrum / Douve Weien / Heerlerbaan / Heeserveld / Molenberg / Welten, liefst dus Heerlen - Zuid, en uiteindelijk door de opdrachtgever in overleg nader te bepalen.

De koopprijs heeft als bovengrens € 600.000,-- K.K.. 


 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Soesterbergstraat 4

verkocht - VERKOCHT  

Een geheel instapklare en in zomer 2017 gerenoveerde en gemoderniseerde halfvrijstaande / geschakelde woning van alle luxe en gemakken voorzien.

Met o.a. ruime woonkamer, separate keuken, separate bijkeuken, tuin met achterom, 2 betegelde badkamers, 3 slaapkamers met de mogelijkheid voor een 4e slaapkamer.

 meer informatie >>


 

Heerlen - Centrum, Valkenburgerweg 17

te huur - €100,-  

TE HUUR - TE HUUR

In hartje Heerlen, 14 afgesloten en genummerde parkeerplaatsen, elektrische poort met afstandsbediening.

Te huur vanaf 1 december 2019, huur bedraagt € 100,-- per maand, twee maanden huur als borg, minimale huurperiode 1 jaar.meer informatie >>


 

Heerlen - Centrum, Kruisstraat 10

te koop - €449.000,-  

Een groot en statig object in de binnenstad van Heerlen, begane grond is momenteel verhuurd ( eventueel huur te verlengen met 5 jaar plus 5 optiejaren ), en toegang via een elektrische rolpoort tot een ruimte die geschikt als inpandige berging en parkeergarage met plek voor 8 auto's. Verdieping 1 en 2 en 3 een grote bovenwoning via separate ingang te bereiken, ideaal geschikt voor losse appartementen.

Voor de indeling vraag naar een vrijblijvende bezichtiging of zie de kopie tekeningen ( fotopresentatie ).meer informatie >>


 

Heerlen - Welten, Mergelsweg 9

te huur - €1.000,-  

Op een super locatie aan de rand van Heerlen, nabij Benzenrade en Ubachsberg, gelegen hoekbungalow.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Centrum, Welterlaan 12

verkocht - VERKOCHT  

Een interessant en ruim tussengelegen herenhuis met een eigen oprit annex parkeerplaats ( tekeningen aanwezig voor het realiseren van een inpandige garage in het souterrain van straatkant af gezien ) voor de woning en royale tuin met achterom.

 

 meer informatie >>


 
verkocht

Landgraaf - Nieuwenhagen, Rothkranslaan 23

verkocht - VERKOCHT  

Een ( geschakelde ) halfvrijstaande woning met voortuin, ruime oprit naar grote garage, tuin met achterom en serre overkapping, gelegen in een hele rustige straat met gevarieerde bebouwing te Nieuwenhagen.meer informatie >>


 
verkocht

Hoensbroek - Maria Gewande, Lampisteriestraat 5

verkocht - VERKOCHT  

Een werkelijk schitterende en in perfecte staat verkerende semi-bungalow met een grote inpandige garage en een modern en strak half overdekt terras en tuin met vijver.

 meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Zeswegen, Dominee Pontierstraat 22

verhuurd - VERHUURD  

Een keurig en goed onderhouden tussenwoning, gelegen aan een speelplein, met berging aan de voorkant en terras - tuin met achterom aan de achterkant gesitueerd, parkeerplaatsen voor de deur. Ideaal voor starters - startende gezinnen!!

De huur bedraagt € 875,--, 

TE HUUR vanaf eind december 2019, borg 2 keer de huur !!!

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Bekkerweg 64

verkocht - VERKOCHT  

De kerk, nu in gebruik als modern woonhuis ( eveneeens bestemming kantoor / bedrijfslocatie ), is in 2018 geheel verbouwd - gemoderniseerd - gerenoveerd. 

Een fantastisch, karakteristiek, multifunctioneel object ( voormalige Talmakerk), dat in de afgelopen jaren van buitenaf en van binnenuit gezien volledig is gemoderniseerd, gerenoveerd en verbouwd met duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen, waarbij karakter en sfeer van het object niet uit het oog zijn verloren. 

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - De Erk, Johannus XXIII singel 9

verkocht - VERKOCHT  

Ruime vrijstaande villa, gelegen in een van de meest geliefde straten van Heerlen - Zuid, in de wijk de Erk. 

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Schaesbergerveld, Rotterdamstraat 81

verkocht - VERKOCHT  

Te koop, een verhuurde ( € 700,-- per maand ) en bijzonder ruime hoekwoning met 5 slaapkamers, overdekt terras, toegang tot tuin met openslaande poort naar ruime berging annex garage.

Let op de vraagprijs is ook de koopprijs!!meer informatie >>


 
verkocht

Kerkrade - Spekholzerheide, Drievogelstraat 16

verkocht - VERKOCHT  

Een groot halfvrijstaand herenhuis met zij-ingang naar het achtergelegen, omsloten terras met houten chalet en toegang tot de carport en garage. meer informatie >>


 

textMode, Via Laudati 5

te koop - €99.000,-  

TE KOOP, Italie, Puglia

Casano delle Murge, Via Laudati 5

In een modern wooncomplex in de buurt van het postkantoor, in een uitstekende staat verkerend groot vier kamer appartement van ongeveer 100 vierkante meter, gelegen op de tweede verdieping, bereikbaar met een lift met een garage van ongeveer 25 vierkante meter in het souterrain. Drie balkons, onafhankelijke verwarming, moderne betegelde badkamer.

In een kleiner dorp, gesitueerd nabij het nationale en regionale natuurreservaat, op ongeveer 25 minuten rijden van het vliegveld van Bari, op ongeveer 25 minuten rijden van de populairste stranden, centraal gelegen t.o.v. de plaatsen / steden, Andria - Bari - Brindisi - Foggia- Lecce - Matera- Tarente.

Ideaal voor de Italie liefhebber om regelmatig naar deze steeds populairder wordende regio te trekken en uit te blazen en te relaxen, of ideaal als belegging.

Vraagprijs € 99.000,-- K.K.meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Heksenberg, Mgr. Feronstraat 16

verhuurd - VERHUURD  

Een instapklaar 2 slaapkamer appartement met een goed sanitair, moderne keuken voorzien van veel apparatuur, en een ruim overdekt balkon aan de achterkant.

 meer informatie >>


 
verkocht

maastricht, Oranjeplein 50 F

verkocht - VERKOCHT  

Schitterend en zeer groot 2 slaapkamer appartement gelegen op verdieping 5 met een royale  ontvangsthal, separaat toilet, betegelde badkamer, 2 slaapkamers waarvan 1 met overdekt balkon aan de achterkant op Zuid - zuidwesten, separate keuken voorzien van veel apparatuur, kookeiland en deur naar balkon aan de voorkant op Oosten, grote woonkamer.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen, Van der Scheurstraat 58

verkocht - VERKOCHT  

Een ruime tussenwoning, gelegen in een rustig doorgaande straat, in een aantrekkelijke en geliefde woonwijk ( Nieuw Beersdal ), 3 slaapkamers met mogelijkheid voor een 4e slaapkamer of hobbykamer, woonkamer met parketvloer, separate keuken, betegelde badkamer en 2 toiletten, fraai aangelegde tuin met tuinberging en achterom.meer informatie >>


 
verhuurd

maastricht - Centrum, Kapoenstraat 5

verhuurd - VERHUURD  

Te huur, een afgesloten parkeerplaats voor het stallen van een auto of motor of scooter of fietsen, te bereiken via een poort en onderdoorgang naar een achtergelegen terrein met de parkeerplaats in kwestie.
de huur bedraagt € 150,-- per maand, de borg 2 maanden huur, Kapoenstraat 5 te Maastricht - Centrum.meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Centrum, Prinses Irenestraat 17

verkocht - VERKOCHT  

Aan de rand van Heerlen – Centrum ligt dit zeer goed onderhouden 2 slaapkamer appartement dat de laatste jaren is gerenoveerd en is voorzien van kunststof kozijnen met isolerend glas en rolluiken.
 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Heerlerheide, Hei Carisborgweg 11

verkocht - VERKOCHT  

Een tussengelegen herenhuis met een tuin en achterom naar een separate garage met oprit en hekwerk, ideaal voor dubbele bewoning of verhuur.meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Heksenberg, Mgr. Feronstraat 30

verhuurd - VERHUURD  

Te huur, een geheel gemoderniseerd en gerenoveerd 2 slaapkamer appartement met schuifpui naar balkon aan de achterkant op 
Zuid - Zuidwesten, geheel geschilderd en voorzien van nieuwe plavuizen vloer, vloerbedekking, moderne badkamer met wirhlpool en massage douche met muziek, open keuken met moderne keukeninrichting voorzien van alle apparatuur. 
 meer informatie >>


 
verkocht

maastricht - Centrum, Sint Jacobstraat 4 B 05

verkocht - VERKOCHT  

Een fantastisch, instapklaar, modern 2 slaapkamer appartement op verdieping 1 en 2, bereikbaar met een lift of via het trappenhuis, groot dakterras op Zuid - Zuidwest, inpandig balkon, fietsenstalling en eigen afgesloten parkeerplaats.

Het appartement is gesitueerd op 50 meter afstand van het Vrijthof.

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Burg. Waszinkstraat 93

verkocht - VERKOCHT  

Een geheel gemoderniseerde - gerenoveerde - verbouwde,ruime en karakteristieke hoekwoning met voortuin, via voorkant te bereiken kelderruimtes, stadstuin annex patiotuin met overdekte zitruimte / relaxruimte, gelegen in een van de meest geliefde wijken van Heerlen.meer informatie >>


 
verkocht

Heuvelland - Zuid, Beutenaken 40

verkocht - VERKOCHT  

In het hart van het Heuvelland, in een schitterende landelijke omgeving gelegen vrijstaand perfect onderhouden landhuis met royale oprit voor meerdere auto's, carport, tuin en terrasen ( overdekt ) rondom, eene hele diepe achtertuin met twee tuinberging grenzend aan het limburgse landschap met de kleine rivier de Gulp , bos en heuvels.
De woning heeft een ruime uitbouw aan de achterkant en is ook een ideale locatie voor wonen en werken / praktijkruimte aan huis, dan wel een woning in combiantie met B & B.

Bekijk de mooie fotoreportage !!
 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Bekkerweg 90

verkocht - VERKOCHT  

Een karakteristiek tussengelegen herenhuis met diepe tuin, tuinberging en achterom, gerenoveerd en gemoderniseerd, gelegen in een doodlopend straatje met voldoende parkeergelegenheid, op een steenworp afstand van het park "Bekkerveld".

 meer informatie >>