Timmers & Timmers Makelaardij
Timmers & Timmers Makelaardij
Timmers & Timmers Makelaardij
Woningmarkt 2017 top of flop

Record-jaar voor huizenmarkt

De huizenmarkt zit sinds 2014 in de lift. Het afgelopen jaar mag echter met recht een record-jaar genoemd worden.  Opnieuw werden meer huizen verkocht dan voorgaande jaren. Met 214.793 verkochte koopwoningin is dit het grootste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de woningmarkt cijfers bijhoudt.

Ook de huizenprijs stijgt. De piek lag vorig jaar op het einde van het jaar. In 2016 steeg de huizenprijs gemiddeld met 5% tenopzichte van het jaar daarvoor.  Bekijk de cijfers van het CBS.

huizenmarkt 2017

Herstel van de huizenmarkt

Het herstel van de huizenmarkt wordt met name gedreven door de lage hypotheekrente van dit moment. Wie nu een woning koopt kan rekenen op lage maandlasten. Daarnaast spelen de volgende factoren een rol bij de huidige groei van de woningmarkt.

  • Huren wordt elk jaar duurder en nieuwbouw blijft achter.
  • Kopers hebben meer vertrouwen in de woningmarkt en hun eigen financiën.
  • Meer hypotheken komen boven water, waardoor de mogelijkheden om te kopen groter worden.
  • Potentiële kopers hebben het kopen van een woning uitgesteld en slaan nu hun slag (inhaalvraag).

Prognoses woningmarkt door de banken

Het herstel van de woningmarkt gaat zo snel, dat Rabobank zich genoodzaakt zag haar prognose voor de woningmarkt vorig jaar bij te stellen. De bank verwacht voor 2017 een nog sterkere groei:

  • De economen van Rabobank verwachten een stijging van de huizenprijs tussen 5% en 7%. Het aantal transacties stijgt naar verwachting naar 200.000 tot 220.000 aankopen.

Verwachting huizenmarkt 2017

Voor onze verwachting voor de huizenmarkt in 2017 kijken we naar de factoren die het huidige herstel bevorderen. We zien echter ook een keerzijde van de snelle groei van het afgelopen jaar.

Een huis kopen blijft aantrekkelijk

Als eerste, wat doet de hypotheekrente in 2017? Een rentedaling zoals vorig jaar verwachten we niet. Daarnaast is een rentestijging niet uitgesloten. Toch is de hypotheekrente nog steeds historisch laag waardoor een huis kopen in 2017 aantrekkelijk blijft. Zie onze hypotheekrente verwachting 2017.

Daarnaast zijn de economische vooruitzichten voor 2017 goed. De koopkracht stijgt en de werkloosheid daalt, blijkt uit deMacro Economische Verkenning. Ook is het consumentenvertrouwen begin 2017 opnieuw toegenomen.

Kortom: de factoren die het afgelopen jaar voor de groei op de huizenmarkt hebben geleid, blijven ook in 2017 aanwezig.

Vraag naar koopwoningen groeit verder

De doelgroep die een huis kan of wil kopen groeit. In 2017 stijgen opnieuw de huren, gemiddeld met 2,5% en 4% voor de hoge inkomens. Dit zal een nieuwe groep huurders ertoe bewegen de stap naar een koopwoning te zetten. De stijging van de huizenprijs zorgt daarbij voor nieuwe inhaalvraag van huizenbezitters die boven water komen.

Een mogelijk nieuwe groep op de huizenmark in 2017 worden de werkenden zonder vast contract, bijvoorbeeld flexwerkers en ZZP-ers. Voor hen zijn de hypotheekmogelijkheden dit jaar groter geworden.

De vraag naar koopwoningen blijft dus groeien in 2017

Het aanbod op de huizenmarkt blijft achter

Het aanbod op de huizenmarkt blijft achter bij de vraag. Dit is gunstig voor huizenbezitters die hun huis te koop hebben staan of gaan zetten. Zij verkopen de woning sneller tegen een hogere prijs. Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk dat een koper de vraagprijs biedt of zelfs meer. De huizenprijs in 2017 zal door de blijvend grote vraag verder stijgen.

Het aantal huizen dat te koop staat is niet voldoende om aan de toegenomen vraag te voldoen. Daarnaast sluiten vraag en aanbod niet goed op elkaar aan. Zo hebben starters die graag in de populaire grote (studenten)steden willen wonen moeite om een woning te vinden. Het aantal transacties op de huizenmarkt zal door het gebrek aan aanbod in 2017 lager uitkomen dan vorig jaar.

Tip: bekijk ook eens onze top 10 van huizensites, waarin we onder andere het het aantal huizen dat te koop staat vergelijken.

Kopen blijft aantrekkelijk, maar let op!

Een woning kopen blijft ook in 2017 aantrekkelijk. Het herstel van de woningmarkt is echter geen zekerheid of definitief. Juist de sterke groei (hype) van de markt op dit moment kan later voor problemen zorgen:

  • De grote vraag naar koopwoningen kan voor oververhitting van de huizenmarkt zorgen. Dit kan kopers ertoe bewegen risico’s te nemen om toch een woning te kunnen kopen.
  • Door de lage hypotheekrente kunnen kopers meer lenen. Dit kan zorgen voor onnatuurlijke stijging van de huizenprijs. Bij de hypotheeknormen voor 2017 wordt hier rekening mee gehouden.
  • De huizenprijs stijgt niet in elke regio. De Nederlandse woningmarkt kent grote verschillen tussen krimp- en groeiregio’s.

Het is aan de koper om het hoofd koel te houden en realistisch te kijken naar de eigen financiële situatie, nu en in de toekomst. 

 
 
Terug
nieuw

Heerlen - Zeswegen, Dominee Pontierstraat 22

te huur - €710,-  

Een keurig en goed onderhouden tussenwoning, gelegen aan een speelplein, met berging aan de voorkant en terras - tuin met achterom aan de achterkant gesitueerd, parkeerplaatsen voor de deur. Ideaal voor starters - startende gezinnen!!

De huur bedraagt € 710,--, plus € 125,-- servicekosten

TE HUUR vanaf december 2018, borg 2 keer de huur !!!

 meer informatie >>


 
nieuw

Kerkrade, Tulpenstraat 37

te koop - €147.500,-  

In een rustige straat gelegen tussenwoning, met voortuin, separate keuken, achtertuin met tuinberging en achterom, 3 slaapkamers en een ruime zolderkamer via vaste trap te bereiken.meer informatie >>


 
nieuw

maastricht - Centrum, Kapoenstraat 5

te huur - €150,-  

Te huur, een afgesloten parkeerplaats voor het stallen van een auto of motor of scooter of fietsen, te bereiken via een poort en onderdoorgang naar een achtergelegen terrein met de parkeerplaats in kwestie.
de huur bedraagt € 150,-- per maand, de borg 2 maanden huur, Kapoenstraat 5 te Maastricht - Centrum.meer informatie >>


 
nieuw

Heerlen - Schaesbergerveld, Rotterdamstraat 81

te koop - €131.000,-  

Te koop, een verhuurde ( € 700,-- per maand ) en bijzonder ruime hoekwoning met 5 slaapkamers, overdekt terras, toegang tot tuin met openslaande poort naar ruime berging annex garage.

Let op de vraagprijs is ook de koopprijs!!meer informatie >>


 
nieuw

maastricht, Oranjeplein 50 F

te huur - €1.150,-  

Schitterend en zeer groot 2 slaapkamer appartement gelegen op verdieping 5 met een royale  ontvangsthal, separaat toilet, betegelde badkamer, 2 slaapkamers waarvan 1 met overdekt balkon aan de achterkant op Zuid - zuidwesten, separete keuken voorzien van veel apparatuur, kookeiland en deur naar balkon aan de voorkant op Oosten, grote woonkamer.meer informatie >>


 
gezocht
nieuw

Heerlen - Zuid, Heerlen

gezocht - GEZOCHT  

VOOR EEN VAN ONZE RELATIES  zijn wij op zoek naar een (vrijstaande) woning met minimaal 3 slaapkamers, badkamer en tuin. 

Locatie in Heerlen - Centrum of Heerlen -  Zuid!!
De voorkeur van onze relatie gaat uit naar de wijken ;  Aarveld / Bekkerveld / Benzenrade / Caumerveld / Centrum / Douve Weien / Heerlerbaan / Heeserveld / Molenberg / Welten, het liefst dus Heerlen - Centrum of Heerlen - Zuid, maar uiteindelijk door de opdrachtgever in overleg nader te bepalen.

De koopprijs heeft als bovengrens € 410.000,-- K.K.. 


 meer informatie >>


 
nieuw

Heerlen - Bekkerveld, Soesterbergstraat 4

te koop - €269.000,-  

Een geheel instapklare en in zomer 2017 gerenoveerde en gemoderniseerde halfvrijstaande / geschakelde woning van alle luxe en gemakken voorzien.

Met o.a. ruime woonkamer, separate keuken, separate bijkeuken, tuin met achterom, 2 betegelde badkamers, 3 slaapkamers met de mogelijkheid voor een 4e slaapkamer.

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Heerlerheide, Hei Carisborgweg 11

verkocht - VERKOCHT  

Een tussengelegen herenhuis met een tuin en achterom naar een separate garage met oprit en hekwerk, ideaal voor dubbele bewoning of verhuur.meer informatie >>


 
verhuurd

Heerlen - Heksenberg, Mgr. Feronstraat 30

verhuurd - VERHUURD  

Te huur, een geheel gemoderniseerd en gerenoveerd 2 slaapkamer appartement met schuifpui naar balkon aan de achterkant op 
Zuid - Zuidwesten, geheel geschilderd en voorzien van nieuwe plavuizen vloer, vloerbedekking, moderne badkamer met wirhlpool en massage douche met muziek, open keuken met moderne keukeninrichting voorzien van alle apparatuur. 
 meer informatie >>


 
verkocht

maastricht - Centrum, Sint Jacobstraat 4 B 05

verkocht - VERKOCHT  

Een fantastisch, instapklaar, modern 2 slaapkamer appartement op verdieping 1 en 2, bereikbaar met een lift of via het trappenhuis, groot dakterras op Zuid - Zuidwest, inpandig balkon, fietsenstalling en eigen afgesloten parkeerplaats.

Het appartement is gesitueerd op 50 meter afstand van het Vrijthof.

 meer informatie >>


 

Brunssum - Centrum, Kerkstraat 316 - 318

te huur - €710,-  

Een groot en multifunctioneel beleggingsobject met eigen oprit naar meerdere garageboxen, dat ideaal geschikt is voor een combinatie van bedrijfs / kantoor / praktijkruimte met kamerverhuur en / of 2 grote bovenwoningen.

TE HUUR BEGANE GROND VOOR COMBINATIE VAN BEDRIJFS  /  KANTOOR  / PRAKTIJKRUIMTE MET  PARKEERPLAATS voor de prijs van €  710,-- per maand.

 meer informatie >>


 

Brunssum - Centrum, Dorpstraat 28

te koop - €289.000,-  

Een fantastische woning, die in een perfecte staat en toestand verkeerd, van buitenaf en van binnenuit gezien, met oprit voor 2 auto's, inpandige garage voor 2 auto's, grote en royale woonkamer met vloerverwarming en openhaard, 4 slaapkamers, terras en diepe tuin.

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Burg. Waszinkstraat 93

verkocht - VERKOCHT  

Een geheel gemoderniseerde - gerenoveerde - verbouwde,ruime en karakteristieke hoekwoning met voortuin, via voorkant te bereiken kelderruimtes, stadstuin annex patiotuin met overdekte zitruimte / relaxruimte, gelegen in een van de meest geliefde wijken van Heerlen.meer informatie >>


 
verkocht

Heuvelland - Zuid, Beutenaken 40

verkocht - VERKOCHT  

In het hart van het Heuvelland, in een schitterende landelijke omgeving gelegen vrijstaand perfect onderhouden landhuis met royale oprit voor meerdere auto's, carport, tuin en terrasen ( overdekt ) rondom, eene hele diepe achtertuin met twee tuinberging grenzend aan het limburgse landschap met de kleine rivier de Gulp , bos en heuvels.
De woning heeft een ruime uitbouw aan de achterkant en is ook een ideale locatie voor wonen en werken / praktijkruimte aan huis, dan wel een woning in combiantie met B & B.

Bekijk de mooie fotoreportage !!
 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Bekkerweg 64

verkocht - VERKOCHT  

De kerk is samen met de achtergelegen parochiewoning en royale tuin te koop. 

Een fantastisch, karakteristiek, multifunctioneel object ( voormalige Talmakerk), dat in de afgelopen jaren van buitenaf en van binnenuit gezien volledig is gemoderniseerd, gerenoveerd en verbouwd met duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen, waarbij karakter en sfeer van het object niet uit het oog zijn verloren. 

 meer informatie >>


 
verkocht

Heerlen - Bekkerveld, Bekkerweg 90

verkocht - VERKOCHT  

Een karakteristiek tussengelegen herenhuis met diepe tuin, tuinberging en achterom, gerenoveerd en gemoderniseerd, gelegen in een doodlopend straatje met voldoende parkeergelegenheid, op een steenworp afstand van het park "Bekkerveld".

 meer informatie >>


 

Kerkrade - Eygelshoven, Vasstraat 30

te koop - €119.000,-  

Een leuke en ruime tussenwoning, die wel nog deels gerenoveerd en gemoderniseerd dient te worden, met een tuinkamer annex eetkamer, berging en tuin met achterom, gelegen in een rustige straat nabij het centrum van Eygelshoven.

 

 meer informatie >>


 

Kerkrade - Spekholzerheide, Drievogelstraat 16

te koop - €159.000,-  

Een groot halfvrijstaand herenhuis met zij-ingang naar het achtergelegen, omsloten terras met houten chalet en toegang tot de carport en garage. meer informatie >>


 

Heerlen - Centrum, Kruisstraat 10

te koop - €459.000,-  

Een groot en statig object in de binnenstad van Heerlen, begane grond is momenteel verhuurd ( eventueel huur te verlengen met 5 jaar plus 5 optiejaren ), en toegang via een elektrische rolpoort tot een ruimte die geschikt als inpandige berging en parkeergarage met plek voor 8 auto's. Verdieping 1 en 2 en 3 een grote bovenwoning via separate ingang te bereiken, ideaal geschikt voor losse appartementen.

Voor de indeling vraag naar een vrijblijvende bezichtiging of zie de kopie tekeningen ( fotopresentatie ).meer informatie >>


 

Heerlen - Heksenberg, Mgr. Feronstraat 16

te koop - €85.000,-  

Een instapklaar 2 slaapkamer appartement met een goed sanitair, moderne keuken voorzien van veel apparatuur, en een ruim overdekt balkon aan de achterkant.meer informatie >>


 

Heerlen - Eygelshoven, Ten Esschen 100

te huur - €150,-  

Te huur ca. 275  m2 BVO bedrijfsruimte in Sportcentrum Ten Esschen - BUSINESS  CENTER  TEN ESSCHEN HEERLEN.

Units van 16 m2 tot 70 m2 zijn beschikbaar met vanafprijzen van € 150,-- all - in per maand exclusief BTW, oplopend tot € 550,-- all - in per maand exclusief BTW.meer informatie >>


 

Kerkrade, Lupinestraat 89

te koop - €269.000,-  

Een voormalig bedrijfsgebouw met inpandige garage en woning, geheel verbouwd tot heel ruim woonhuis met oprit en garage (plek voor 2 auto's), ruime living en royale leefkeuken, overdekt terras en parchtige omsloten tuin met vijverpartij, gelegen in de wijk Heilust.meer informatie >>


 

Kerkrade - Eygelshoven, Veldhofstraat 25 A

te koop - €79.000,-  

Een hoekappartement met een slaapkamer, gelegen in een kleinschalig complex op de 1e verdieping, met ruim balkon op Zuiden.meer informatie >>


 

Kerkrade - Bleijerheide, Bleijerheidestraat 11, 11 B en 11 C

te koop - €135.000,-  

Een mogelijk interessant beleggingsobject dat reeds 10 jaar verhuurd wordt met een netto huuropbrengst per maand van € 1.100,--.

DIT  OBJECT WORDT TE KOOP AANGEBODEN in collegiale samenwerking met PETER van BRUGGEN Makelaardij - Martijn Timmersmeer informatie >>


 

Kerkrade - Bleijerheide, Annastraat 33

te huur - €850,-  

Een ruime en royale multifunctionele ruimte, te gebruiken als bedrijf / dienst / kantoor / praktijkruimte, ideaal gelegen op een hoek met zichtlocatie nabij het centrum van Bleijerheide, voldoende parkeergelegenheid rondom aanwezig. 

DIT OBJECT WORDT TE HUUR AANGEBODEN in collegiale samenwerking met PETER van BRUGGEN Makelaardij - Martijn Timmersmeer informatie >>


 

Landgraaf - Ubach over Worms, Havikweg 15 en 15 A

te koop - €475.000,-  

Deze ruime en recentelijk gemoderniseerde multifunctionele bedrijfsruimte beschikt aan de voorkant over een bestraat parkeerterrein met plek voor zeker 8 tot 10 auto's. Aan weerszijden van de hal bestaat de mogelijkheid voor meer parkeergelegenheid. De bedrijfsruimte beschikt aan weerszijden over twee ruimtes die gebruikt kunnen worden als kantoor / kantine / showroom. De bedrijfsruimte beschikt verder over een alarminstallatie, twee meterkasten, twee toiletvoorzieningen, twee overheaddeuren, twee keukenblokken,  twee hoger gelegen platforms aan weerszijden die dienst kunnen doen als kantoor of kantine. Op deze wijze bestaan twee volledig onafhankelijk van elkaar functionerende bedrijfsruimtes met eigen faciliteiten en voorzieningen. De mogelijkheid bestaat dus om ongeveer 500 m2 bvo te kopen ( in overleg ).

DIT OBJECT WORDT TE KOOP AANGEBODEN in collegiale samwenwerking met PETER van BRUGGEN Makelaardij - Martijn Timmersmeer informatie >>


 

Kerkrade - Centrum, Einderstraat 94

te koop - €259.000,-  

Nabij het centrum van Kerkrade bieden wij deze (bijna) geheel gerenoveerde, gemoderniseerde en opgeknapte drive - in woning aan.

Deze woning is uitermate geschikt als woonhuis, als woonhuis in combinatie met een bedrijf aan huis, kantoor aan huis, of praktijk aan huis.meer informatie >>


 

Kerkrade - Spekholzerheide, Drievogelstraat 24 en 26

te koop - €275.000,-  

Een heel goed onderhouden object, van buitenaf en van binnenuit gezien, bestaande uit een woning met diepe en grote tuin aan de achterkant gelegen, een inpandige garage met elektrische poort, en een kantoorgedeelte ( ook geschikt als woning, praktijk en / of dienstruimte ).

 meer informatie >>


 

Heerlen - Bekkerveld, Benzenraderweg 128 c

te huur - €1.750,-  

Deze winkelruimte, die gelegen is op een hoeklocatie in de zeer geliefde en populaire wijk Aarveld / Bekkerveld, is voorzien van een hoofdingang,zij-ingang, groot souterrain die per trap of goederlift bereikbaar is, alsook een grote representatieve ruimte op de begane grond.

 meer informatie >>


 

Heerlen - Bekkerveld, Benzenraderweg 128 c

te koop - €249.000,-  

 Deze winkelruimte, die gelegen is op een hoeklocatie in de zeer geliefde en populaire wijk Aarveld / Bekkerveld, is voorzien van een hoofdingang,zij-ingang, groot souterrain die per trap of goederlift bereikbaar is, alsook een grote representatieve ruimte op de begane grond.
 meer informatie >>