Nieuws

Energiezuinige woningen meer in trek op huizenmarkt.

Energiezuinige woningen doen het momenteel beter op de huizenmarkt dan woningen met een minder goed energielabel. Dat merkt makelaarsvereniging NVM nu de energieprijzen hoog zijn. Woningen met een duurzamer label brengen meer op en verkopen sneller. Ook zijn kopers bereid meer boven de vraagprijs te betalen.

Energiezuinige woningen meer in trek op huizenmarkt.

Door de hoge inflatie en de gestegen rente is de woningmarkt aan het afkoelen, meldde NVM al eerder. Huizen staan langer te koop en kopers krijgen weer wat meer macht op de markt. Daarbij gaat hun voorkeur dus uit naar goed geïsoleerde woningen.

Een woning met een energielabel C brengt momenteel 11,6 procent meer op dan een woning met het label G, het laagste label. Een woning met label A verkoopt op zijn beurt voor 7,1 procent meer dan een woning met label C. Die verschillen zijn de afgelopen tijd toegenomen.

In gebieden waar de woningmarkt ruim is, zijn de verschillen het grootst, stelt NVM. Daar hebben kopers meer keuze tussen woningen.

Meer posts

Makelaars maken zich zorgen: verkoopprijs huizen stijgt opmerkelijk snel
Makelaarsvereniging NVM spreekt van een ware hittegolf op de huizenmarkt. In het tweede kwartaal van dit jaar stegen vraag en aanbod in rap tempo. De makelaars zeggen zich ronduit zorgen te maken over de betaalbaarheid van een huis in Nederland op de langere termijn.
Lees meer
Doostroming naar koophuis stagneert
Lees meer
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Lees meer
Naast villa’s en herenhuizen zijn ook ’doorsnee woningen’ steeds vaker miljoen waard
Tien jaar geleden waren miljoenenwoningen nog zeldzaam, nu zijn het er bijna 200.000. Het zijn ook lang niet meer alleen villa’s of herenhuizen. Steeds meer doorsnee woningen breken door de grens van een miljoen euro. Zo is het al 3% van de miljoenenwoningen een appartement in een portiekflat.
Lees meer

Met ons in gesprek?