Nieuws

Grens voor NHG-hypotheek fors omhoog naar 435.000 euro

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat komend jaar flink omhoog. Die stijgt met 30.000 euro waardoor kopers van woningen voortaan tot een bedrag van 435.000 euro daarvan gebruik kunnen maken.

Grens voor NHG-hypotheek fors omhoog naar 435.000 euro

De NHG zorgt ervoor dat huizenkopers een lagere rente kunnen krijgen, maar biedt ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen gaan dalen. Daarmee hebben ze de garantie dat ze niet met een restschuld blijven zitten. Ook biedt NHG een vangnet als woningeigenaren te maken krijgen met financiële problemen of gedwongen verkoop.

Ruim 40 procent van alle koopwoningen in Nederland heeft een hypotheek met NHG.

Meer posts

Makelaars maken zich zorgen: verkoopprijs huizen stijgt opmerkelijk snel
Makelaarsvereniging NVM spreekt van een ware hittegolf op de huizenmarkt. In het tweede kwartaal van dit jaar stegen vraag en aanbod in rap tempo. De makelaars zeggen zich ronduit zorgen te maken over de betaalbaarheid van een huis in Nederland op de langere termijn.
Lees meer
Doostroming naar koophuis stagneert
Lees meer
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Lees meer
Naast villa’s en herenhuizen zijn ook ’doorsnee woningen’ steeds vaker miljoen waard
Tien jaar geleden waren miljoenenwoningen nog zeldzaam, nu zijn het er bijna 200.000. Het zijn ook lang niet meer alleen villa’s of herenhuizen. Steeds meer doorsnee woningen breken door de grens van een miljoen euro. Zo is het al 3% van de miljoenenwoningen een appartement in een portiekflat.
Lees meer

Met ons in gesprek?