Nieuws

’Halve ton overbieden op huis nu heel normaal’

Tegenwoordig wordt bijna een op de drie huizen met meer dan een halve ton overboden. Wie een huis wil kopen, ontkomt er bijna niet meer aan om flink over te bieden.

’Halve ton overbieden op huis nu heel normaal’

Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) die RTL Nieuws heeft opgevraagd.

In het laatste kwartaal van 2021 werd in 30 procent van de gevallen overboden met een halve ton, blijkt uit cijfers van de NVM. Een jaar eerder was dit nog het geval bij 5 procent van de verkochte woningen. Gemiddeld wordt op 81 procent van alle verkochte woningen overboden. Een jaar eerder ging het nog om 59 procent van de huizen.

De hoogste overbieding in de prijsklasse 300.000 tot 400.000 euro was in het Drentse Hoogeveen. Een vrijstaande woning met een vraagprijs van 400.000 euro ging weg voor 560.000 euro.

Meer posts

Huren stijgen minder hard, maar huisbaas slaat toe bij bewonerswisseling
De woninghuren in Nederland zijn afgelopen juli gemiddeld 2% omhoog gegaan ten opzichte van een jaar geleden, meldt het CBS vrijdag. Vorig jaar was de stijging nog 3%. Bij een bewonerswisseling grijpen verhuurders wel hun kans om de huren sterk te verhogen.
Lees meer
1,8 miljoen Nederlanders willen koophuis en zelfde aantal zoekt huurwoning
1,8 miljoen Nederlandse huishoudens zouden hun huurhuis liever inruilen voor een koophuis, of juist precies andersom. De groep huurders die liever een woning zou kopen, is het grootst, maar er is ook een groep die juist een koophuis heeft, maar liever zou huren.
Lees meer
Koophuis gemiddeld 5 keer zo duur als in 1993
De prijs van een koophuis is momenteel vijf maal zo hoog als in 1993. Betaalde je dertig jaar terug nog gemiddeld ongeveer 80.000 euro voor een woning, inmiddels is dat 434.000 euro.
Lees meer
Eerste daling hypotheekrente een feit
De stijging van de hypotheekrente lijkt voorbij, zo meldt de Hypotheekshop. De eerste geldverstrekker voert een kleine daling van de hypotheekrente door.
Lees meer

Met ons in gesprek?