Nieuws

’Huis met slecht energielabel aantrekkelijk voor koper’

Voor kopers is een woning met een slecht energielabel aantrekkelijker geworden. Dankzij nieuwe regels mogen zij meer geld lenen als zij zo’n huis met een label E, F of G kopen en verduurzamen, stelt verzekeraar ASR.

’Huis met slecht energielabel aantrekkelijk voor koper’

„Ook starters hoeven zich echt niet te beperken tot een A-label”, benadrukt directeur Matthijs Hofstede van ASR Hypotheken. „Heb je een woning op het oog met een minder goed energielabel? Ga naar een onafhankelijk financieel adviseur en laat die voor je uitrekenen wat er aan financiering en subsidie mogelijk is om deze woning te verduurzamen.”

Energiezuiniger

Door geld te lenen voor isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp kan een huis energiezuiniger worden. Zo’n investering verdient zich vaak terug door een lagere energienota, beter energielabel en hogere woningwaarde.

Maar Hofstede ziet nog wel een aarzeling bij woningkopers om daarvoor te lenen. „Toch blijkt uit onze eigen cijfers dat klanten die extra leenden voor energiebesparende maatregelen, er vorig jaar gemiddeld anderhalf energielabel op vooruit gingen”, legt hij uit. „Van de klanten die geld leenden voor verduurzaming sprak 83% dit bedrag binnen één jaar aan. Zij investeerden gemiddeld €8262 in verduurzamingsmaatregelen.”

Meer posts

Makelaars maken zich zorgen: verkoopprijs huizen stijgt opmerkelijk snel
Makelaarsvereniging NVM spreekt van een ware hittegolf op de huizenmarkt. In het tweede kwartaal van dit jaar stegen vraag en aanbod in rap tempo. De makelaars zeggen zich ronduit zorgen te maken over de betaalbaarheid van een huis in Nederland op de langere termijn.
Lees meer
Doostroming naar koophuis stagneert
Lees meer
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Prettig nieuws voor doorstromers: ’Ook kortlopende hypotheekrentes dalen binnenkort’
Lees meer
Naast villa’s en herenhuizen zijn ook ’doorsnee woningen’ steeds vaker miljoen waard
Tien jaar geleden waren miljoenenwoningen nog zeldzaam, nu zijn het er bijna 200.000. Het zijn ook lang niet meer alleen villa’s of herenhuizen. Steeds meer doorsnee woningen breken door de grens van een miljoen euro. Zo is het al 3% van de miljoenenwoningen een appartement in een portiekflat.
Lees meer

Met ons in gesprek?